Rakennus- ja korjaustöistä ilmoitettava 1.7.2014 alkaen
Verottaja vaatii, että kaikista yli 15 000 euron arvoisista rakennus- ja korjaustöistä ilmoitetaan työmaakohtaisia tietoja 1.7.2014 alkaen. Laaja muutos koskee kaikkia rakentamispalvelujen tilaajia toimialasta riippumatta. Isännöintiliitto muistuttaa, että uusi velvollisuus ei voi kuulua automaattisesti isännöinnin vanhaan kiinteään hintaan.

 

Sovi vastuunjaosta asiakkaan kanssa nopeasti

Vastuu tietojen antamisesta on lain mukaan taloyhtiöillä, mutta käytännössä tämän tyyppiset hallinnolliset työt annetaan usein isännöinnin hoidettavaksi. Koska kyse on uudesta velvoitteesta, urakkailmoitusten tekeminen ei kuulu automaattisesti isännöinnin palvelupakettiin. On tärkeää, että ilmoitusten laatimisesta sovitaan hyvissä ajoin asiakkaan kanssa ennen seuraavan ison urakan alkamista. Urakoista raportointi nostaa isännöinnin hintaa kaikissa taloyhtiöissä, kun korjauksia tulee eteen.

Ilmoittelu alkaa pian, laiminlyönnistä seuraa sanktiot

Heinäkuusta alkaen kerättävät tiedot täytyy ilmoittaa Verohallinnolle viimeistään 5.9.2014. Ilmoituksen laiminlyönnistä seuraa enimmillään 15 000 euron laiminlyöntimaksu. Maksuja voidaan määrätä useita saman urakan eri ilmoitusten laiminlyönneistä. Takarajan lähestyessä Verohallinto on kuitenkin linjannut, että alkuvaiheessa se hyväksyy myös puutteelliset ilmoitustiedot.

13.06.2014 klo 09:29