Isännöitsijän työmäärä kasvaa
Isännöinnin hinta on edelleen kestämättömän alhainen. Alan yritysten kannattavuus on laskenut samalla kun työmäärä ja vastuut kasvavat. Vuonna 2014 laskimme, että työmäärä isännöintiyrityksissä on lisääntynyt jopa 20 prosenttia, mutta hinnat nousivat keskimäärin vain kaksi prosenttia.

 

 

Isännöinnin työmäärä kasvaa – edessä hinnoitteluremontti

 

 


Isännöinnin työmäärä ja asiakkaiden odotukset kasvavat jatkuvasti. Yli puolet isännöitsijöistä kokee, että työhön hallitusten kanssa kuluu enemmän aikaa kuin aiemmin. Korjaukset lisääntyvät, asukkaat ikääntyvät ja sosiaaliset ongelmat yleistyvät. Nämä tekijät kuormittavat mm. asiakaspalvelua.
 
- Erityisen huolestuttavaa on, että 77 % isännöitsijöistä ei pysty laskuttamaan kaikesta tekemästään työstä. Alalla onkin selvä tarve hinnoitteluremontille ja uudenlaiselle sopimiselle. Työmäärään perustuvan laskutuksen osuus kasvaa väistämättä, toteaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.
 
Isännöinti on työvoimavaltainen toimiala ja tulee sellaisena säilymään. Palkkakustannusten lisäksi merkittävä kuluerä ovat erilaiset järjestelmät ja teknologia: palvelua pitää pystyä tarjoamaan 24/7, mikä edellyttää vahvaa investointia digitaalisiin asiakaspalvelukanaviin.
  

18.12.2015 klo 08:20